opening van concertzaal / Kerstconcert

Opening gloednieuwe studio en concertzaal in Venray door pianist Rangel Silaev

Na jaren lang werk en investeringen wordt in december eindelijk de nieuwe concertzaal en studio van Rangel geopend. Rangel is een 19-jarige pianist, componist en producer, momenteel studerend aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Hij komt oorspronkelijk uit Venray, waar zijn ouders nog steeds wonen en waar hij nog vaak terug te vinden is. Rangel is in Den Haag ook actief als leraar bij een professionele DJ en Producer school, zowel als pianoleraar en producerleraar, en werkt veel samen met grote artiesten en organiseert samen met anderen grote projecten.

Rangel is zowel nationaal als internationaal erg actief met zijn concerten, en heeft een behoorlijke prijzenkast behaald, met als hoogtepunten bijvoorbeeld de eerste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters Award. Ook kreeg hij de ‘Gouden Label’ aanmoedigingsprijs uitgereikt door Klassiek Centraal in België. In de media is de jonge Venrayenaar vaak te zien. Zo werd er een 40-minuten lange documentaire over hem uitgezonden door KRO-NCRV, met Katja Schuurman als presentatrice, waarin Rangel een jaar lang werd gevolgd door een filmploeg.

Over de afgelopen jaren heeft Rangel naast zijn eigen prestaties en projecten een ‘Stichting Stemvork’ opgericht. Het doel van deze stichting is om talenten zoals Rangel te helpen met o.a concerten en projecten, maar ook te faciliteren met oefenruimtes, apparatuur en exclusieve masterclasses.

Omdat Rangel al 15 jaar lang in de muziekwereld zit, weet hij hoe moeilijk het tegenwoordig is om als musicus of muzikant een goede plek te vinden waar je jouw talenten kan koesteren, wat er voor zorgt dat vele goede, potentiële professionals in twijfel gebracht worden. Rangel wilt talenten om zich heen verzamelen en als team verder werken, want samen staan we sterker. Hij gelooft er in dat musici en muzikanten allemaal wat aan elkaar te bieden hebben, ongeacht achtergrond, genre of instrument.

Waar Rangel zelf ook mee bezig is is het produceren van muziek, deze muziek is dan vooral elektronisch. De laatste paar jaren legt hij zijn focus ook heel erg op het componeren van filmmuziek. Deze muziek wordt wel elektronisch gemaakt, maar is in essentie afgeleid van zijn klassieke kennis. Ook brengt hij vaak zijn eigen elektronische werken live op een podium, door middel van allerlei apparatuur waarmee je het hele nummer daadwerkelijk live kunt uitvoeren.

Hij hoopt om in dit soort projecten zo veel mogelijk musici en muzikanten te betrekken en ze een kans te geven en mee te helpen. De opening van concertzaal “Studio Rangel” is daarom het startschot voor deze projecten, omdat zijn Stichting Stemvork leden nu eindelijk alle muzikanten samen kunnen brengen in één ruimte, waar ze hun visies en talenten een mooie plek kunnen geven. Het maakt niet uit welke stijl iemand speelt of tof vindt, alles krijgt een plek in deze studio. Ook maakt het niet uit of iemand nou net begint en zichzelf als amateur beschouwt of dat iemand al lang als professional in het vak zit, iedereen krijgt hier de kans om door te groeien.

De concertzaal is zo ingedeeld dat het multifunctioneel is: zowel als opnamestudio en als concertzaal, wat betekent dat Rangel en anderen mooie evenementen kunnen organiseren en toffe projecten kunnen uitvoeren met de muzikanten die onderdeel worden van het team. Ook hierbij geldt dat de zaal niet wordt beperkt tot een bepaald genre of stijl: Elke muzikant, band, ensemble of orkest krijgt een plek hier om te doen wat hij of zij tof vindt en als stichting doen we er alles aan om deze mensen hier zo veel mogelijk bij te steunen en ze te inspireren met visies/tips van echte professionals.

De concertzaal en studio zal ook altijd ter beschikking worden gesteld aan muzikanten die professioneel opnames willen maken of een ruimte willen boeken om in te oefenen. Voor business, bijeenkomsten, workshops, conferenties en tentoonstellingen kunnen de ondernemers de zaal in gewenste tijden huren.   

Kerstconcert / officiële opening op 15 december:

De officiële opening van de studio en concertzaal zal plaats vinden op 15-12-2019 op de Dr.Kortmannweg 5. Het programma zal starten om 13:00. Naast een feestelijke opening zal Rangel ook een heel Kerstconcert verzorgen, waarin hij alle kanten van zichzelf en de kanten die hij in deze studio graag een plek wilt geven zal laten zien. Dit houdt in dat de helft van het programma solo en akoestisch verzorgd zal worden door hem zelf, en de andere helft gevuld zal worden met meer elektronische en meer commerciële/pop nummers.

Rangel zal het concert daarom ook niet alleen verzorgen. Hij nodigt een hoop mensen uit zijn eigen team en zijn eigen muziekkringen uit om mee te spelen. Zowel zangers, drummers als gitaristen zullen allemaal uit de kringen van Rangel komen om de concertzaal en studio te steunen en samen met hem de aftrap voor de toekomst te nemen.

Voor de Officiële opening / Kerstconcert zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer daarom snel uw kaarten als u wilt. Mocht u geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, denk er dan eens over na om kaartjes (met uw persoonlijke tekst) voor Rangel’s concerten te kopen of regel bij ons een concert voor uw bedrijf/familie/vriendenkring. Wilt u concerten (in Venray) bijwonen of Rangel voor een concert bij u op locatie boeken? Meld u zich dan aan via kamerton@wxs.nl. Er zijn ook mogelijkheden om in de weekenden privé- of familieconcerten van Rangel in Venray te boeken. Rangel en Oksana (de moeder van Rangel) ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. De concerten worden uitgevoerd op een prachtige Steinway vleugel. Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl
Heeft u ideeën voor Rangel over hoe hij voor zijn stichting sponsoren kan vinden, over hoe hem met praktische zaken te helpen of wilt u hem wellicht zelf sponsoren of helpen? Dan kunt u contact opnemen met: Oksana Titova, tel. 06-53427123.