Kerstconcert

Pianovirtuoos Rangel Silaev geeft  bijzonder kerstconcert “De Kus” in Venray

De 18-jaar oude pianist, componist en muziek producer Rangel Silaev wilt iedereen verrassen met zijn nieuwe Kerstconcert in Venray “De Kus”. De rode draad van het concert is de invloed van de kunst op wereldmuziek. Het concert zal op 16.12.18 op 13 uur in Venray plaats vinden. Kaartenverkoop is gestart en vanwege beperkte aantal plaatsen worden geïnteresseerden gevraagd om zo snel mogelijk kaarten te reserveren.  

 

Rangel is al goed bekend niet alleen in provincie Limburg, maar ook ver daarbuiten. Zelfs internationaal weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Zo wist hij onder andere al eens beslag te leggen op de 2e plaats bij het sterk bezette internationale EPTA pianoconcours 2014, mag hij zich winnaar noemen van het Novak pianoconcours 2016 in Tsjechië en wist hij ook de onderscheiding van Classic Young Masters van de Meesterproef bij De Doelen in de wacht te slepen, waardoor  hij een persoonlijk begeleidingstraject naar een internationale carrière heeft gekregen. Afgelopen jaar ontving Rangel  in Stadsschouwburg Sint-Niklaas in België uit handen van Edwin Rutten De Gouden Label aanmoedigingsprijs van Klassiek Centraal.

 

Rangel studeert al 9de jaar (vanaf zijn 10de ) aan het conservatorium, laatste jaren bij het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Dit alles combineert hij met een docentschap piano en film-/dansmuziek producer.

 

Naast het bestaande klassieke repertoire speelt Rangel bij concerten ook zelf gecomponeerde muziek.

Geïnspireerd door de Russische componist Sergei Rachmaninof die vaker voor schilderijen zijn muziekstukken maakte ging Rangel op zoek naar een nieuwe uitdaging, namelijk een zoektocht naar een verbinding tussen muziek en kunst.  Toeval bestaat niet, wordt gezegd. Hij kreeg een bijzondere opdracht van Classic Young Masters om een compositie te maken voor een kunstwerk “De Kus” van Jeroen Henneman.  De toen 17-jarige Rangel ging fanatiek te werk. Hij wist te combineren zijn eigen visie over de Kunstwerk zelf met de turbulente gevoelens van een jonge man Rangel die zoals Sergei Rachmaninov op een vroege leeftijd al uit het huis ging voor zijn droomstudie en met de voorgelezen door zijn moeder (toen Rangel klein was) verhalen in het Russisch van een Russisch boek over de meest succesvolle Russische componist  Rachmaninov. In dit boek werd beschreven hoe Rachmaninov te werk ging aan zijn muziek stukken, geïnspireerd door de schilderskunst.  

Rangel: ““De Kus” is een eindeloze thema van vele kunstenaren, van de Italiaanse kunstschilder Francesco Hayez, de Noorse kunstschilder Edvard Munch, de Oostenrijkse kunstschilder Gustav Klimt. En nu heb ik een bijzonder eer om een moderne kunstwerk “De Kus” van Jeroen Henneman in mijn muziek voor een groot leuk publiek “te vertalen”. Misschien omdat ik pas 18 ben en in meest romantische fase van mijn leven beleef, ging ik vrij snel componeren, zonder lang na te denken. Geen noten, maar gevoelens, geen pianotoetsen, maar een beeldende kunst, alles geweven met mijn enorme streven om mijn publiek te raken. Ik dacht toen aan dit kunstwerk: Moderne tijd, drukte, stress… Maar wat is eigenlijk voor ons allemaal alle belangrijkste? Mensen waarvan wij houden, die wij lief nemen, met wie wij onze vreugde en verdriet willen/moeten delen. Mocht u uw geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, koop dan (depersonaliseert) cadeaukaartjes voor mijn concert op 16 december in Venray, die tevens een première wordt van mijn nieuwe compositie “De Kus” voor vrede, liefde en rust.”  

 

Ondanks jarenlange niet afgewerkte concertzaal in Venray van de “Stichting Stemvork” voor jonge toptalenten, gaat Rangel bijzondere projecten in Venray in zijn ouderlijke huis uitvoeren. Dit om verbinding met zijn publiek en andere telenten nog sterker te maken. Van door hem en zijn stichting georganiseerde Internationale masterclass Academy in Venray voor jonge top musici en zijn werk als docent in Den Haag heeft hij veel geleerd en wordt nu al in de Randstad geboekt voor de nieuwe concertenseizoen waarbij zijn soloconcerten gekoppeld worden met zijn werk als masterclassdocent voor de muziekleerlingen, tevens het publiek.

Rangel: “De concertenproductie in Venray met andere talenten samen gaat hoe dan ook door, ongeacht de tegenslagen met onze concertzaaltje op de Dr. Kortmannweg 5. Omdat er geen sponsoren gevonden werden blijft onze Venrayse thuisconcertzaal jarenlang leeg staan.” Maar er was en blijft genoeg aandacht voor het project van de media, o.a. door KRO die over Rangel en zijn doelen prachtige documentair in Nederland en in Kroatië met Katja Schuurman binnen 1 jaar had gefilmd en uitgezonden  https://youtu.be/c7t8ObT10DI Documentaire “Make my dream” over Rangel en zijn zaaltje won Campusdoc filmfestival en werd in New York uitgezonden. “En jonge talenten blijven naar mijn concerten komen, eerst om geïnspireerd te worden en dan om samen met mij te werken en op de planken te staan”, zegt Rangel.

Om project te steunen blijft Rangel zoeken naar interessante concertmogelijkheden. Zijn nieuwe combinatieproject waarvoor Rangel geïnteresseerde concertproducenten en sponsoren zoekt heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek o.a. met eigen composities van Rangel en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Rangel: “Mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten is sleutel voor het succes van onze Stichting Stemvork. Ik zal door nieuwe muziek jong publiek tijdens mijn concerten in de zalen steeds meer zien. Ik ben naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief maken”.

 

Met een aankoop van uw cadeaubon “Concertbeleving bij pianovirtuoos/componist Rangel Silaev” voor uw vrienden, familie of collega’s steunt u de opkomende concertzaal/studio van Rangel, zijn stichting Stemvork voor topmusici, muzikanten en ontwikkeling van nieuwe (film)muziekstijlen. De cadeaubon wordt gepersonaliseerd met uw boodschap.

Kosten zijn 20 euro p.p. inclusief een drankje, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 5 euro.

Mogelijkheden voor boekingen voor privé-/familie concerten van Rangel in Venray in de weekenden bestaan ook. Rangel en Oksana ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel. Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray.

Voor een impressie van de thuisconcerten, zie:

tv-programma  https://youtu.be/eJOmVLMy0b4  over Internationale thuisconcert van Rangel en o.a. met BN’r Remko Harms, Poolse en Russische sopraan,

en de verzamelvideo van afgelopen Internationale concert https://youtu.be/C-86KlZqNMY

Kaarten zijn te reserveren via: kamerton@wxs.nl

Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl

 

Heeft u een idee hoe Rangel voor zijn stichting  sponsoren kan vinden, met praktische zaken helpen of bent u er zelf een dan kunt u contact opnemen met Oksana Titova

t. 06-53427123 kamerton@wxs.nl

Kaarten zijn te verkrijgen via
 * Oksana en Rangel via de mail kamerton@wxs.nl  Dr. Kortmannweg 21, 5804BB Venray, t. 0653427123
 * VVV Venray.  Monseigneur Goumansplein 1, 5801 Venray, t. 0478 510 505
 * Cultura Venray. Schoutenstraatje 8, 5801 BS Venray, t. 06-34452547