Internationale masterclass van Italiaanse professor

Internationale masterclass van Italiaanse piano professor bij Stichting Stemvork in Venray

Geachte geïnteresseerden voor masterclass,

Onze stichting Stemvork heeft iets bijzonders voor elkaar gekregen waar we trots op zijn. Er komt een Italiaanse piano professor Nazareno Ferruggio naar Venray om masterclass te geven op twee vleugels, waaronder een nieuwe Steinway vleugel.  Dit is niet commercieel bedoeld voor onze Stichting. De professor krijgt vergoeding voor zijn werk. Hier zoeken wij leerlingen of docenten voor die geïnteresseerd zijn in deze masterclasslessen. Meer informatie kunt u hieronder vinden. Zou u dit door kunnen sturen naar andere leerlingen of docenten? Gelieve zo spoedig mogelijk aanmelden, vanwege een beperkt aantal plaatsen.

Pianist/componist Rangel Silaev en Oksana Titova van Stichting Stemvork willen met trots aankondigen dat Italiaanse piano professor Nazareno Ferruggio op 15 en 16 september 2017 Internationale masterclass lessen in Venray zal geven.

Professor Ferruggio werkt bij de Conservatorio Fausto Torrefranca en was o.a finalist bij Gina Bachauer Piano Competition in Salt Lake City. Hij wordt beschouwd als een van de meest verfijnde Italiaanse pianisten en hij is ook actief in de bevordering van klassieke muziek in de hedendaagse cultuur. Professor Ferruggio reist ook naar Nederland en Duitsland om concerten te geven, en komt een masterclass geven in Venray op verzoek van Stichting Stemvork. Omdat de Venrayse concertzaal “Studio Rangel” van Stichting Stemvork  door gebrek aan financieren middelen nog steeds niet afgewerkt  is, hebben Rangel en Oksana op de Dr. Kortmannweg 21 (huidige concertlocatie van de Stichting) een beperkte aantal plaatsen voor de deelnemers en bezoekers, zoals tijdens de maandelijkse concerten van Rangel in Venray. Daardoor is de spoedige inschrijving van  geïnteresseerden echt noodzakelijk, want vol is vol.

Voltooid en volledig onderscheiden van het Niccolo Piccini State Conservatorium van muziek in Bari in Pierluigi Camicia's klas en na afronding van een postdoctorale cursus aan de Musikhochschule Mannheim (Duitsland) in de klas van Ragna Schirmer, beëindigde Nazareno Ferruggio zijn studie in de Musikhochschule Bern (Zwitserland) met  Rada Petkova.

Hij debuteerde als solist met het Orkest Sinfonica van Bari die de Beethoven's Fantasy voor het koor en het orkest op.80 geleid door Nicola Scardicchio uitvoerde. In 2005 won Nazareno Ferruggio de prestigieuze Piano International Competition Ibla Grand Prize [2] met de beste prijs voor Debussy's stukken.
In 2006 had hij zijn debuut in Carnegie Hall in New York en speelde hij ook concerten in Little Rock (Arkansas), VS. 

In 2007 reisde hij met zijn concertentoer intensief in Indonesië waar hij ook Masterclasses gaf. Hij speelde pianorecitals in Jakarta en Surabaya. In 2008 debuteerde hij in de Wiener Saal in Salzburg.

Hij heeft in totaal achttien eerste prijzen gewonnen in nationale en internationale competities. In 2007 ontving hij de Liszt Special Prize op de 8e Grieg International Piano Competition in Oslo In 2008 won hij een prijs en een Rotary Scholarship op de Pianale Academy in Fulda (Duitsland). In 2009 won hij de eerste prijs bij de International piano competitie "Premio Valentino". Hij ook een finalist van Gina Bachauer Piano Competition in Salt Lake City.

Nazareno Ferruggio is solist met ICO Orchestra Provincia di Bari, ICO Orkest della Magna Grecia, Malta Philharmonic Orchestra, Orquestra Sinfonica de Michoacan. Hij is ook een bezoekend professor aan de Universiteit van Suwon in Zuid-Korea en de Noorse Academie voor Muziek, Escuela Superior de Musica in Mexico City en Conservatorio Superior de Castellon.

Na zijn ontvangst van prijzen bij de "Ibla Grand Prize" en de Grieg International Piano Competition in Oslo begon hij zijn carrière, die hem uitnodigingen heeft geboden om in enkele van de belangrijkste concertzalen van de wereld te verrichten: Carnegie Hall, Lindemann Hall, Cheong Ju Arts Centre, Rosengarten, Wiener Saal, Palau de la Musica, Auditorium de Leon, Rose Wagner Performing Arts Center(XV Gina Bachauer International Piano Competition), Teatru ManoelTeatro Municipal (Lima)Conservatori Municipal de Musica de Barcelona, Palacio de Bellas Artes Mexico City.

Hij heeft concerten en masterclass lessen gegeven in New York, Londen, Singapore, Yangon, Mexico City, Sydney, Melbourne, Jakarta, Oslo, München, Kopenhagen, Stockholm, La Valletta, Milaan, Lima, Barcelona, ​​Innsbruck, Venetië, Hong Kong, Rome , Cheong Ju, Hamamatsu, Little Rock, Keulen, Genève, Amsterdam, Guatemala, Mannheim, Berne en Bari.

Met alle successen is Stichting Stemvork erg blij om Nazareno Ferruggio beschikbaar te hebben, en wilt de Stichting graag zo veel mogelijk enthousiaste pianisten verzamelen.
De masterclass is na de inschrijving open voor alle pianisten met een prijs voor persoonlijke masterclass van 80 euro per uur, voor de bezoekers 10 euro incl. drank. Gelieve St. Stemvork www.stemvorkvenray.nl contacteren via  kamerton@wxs.nl of +31653427123 als u geïnteresseerd bent f meer informatie o.a. over  klassieke concerten van Stichting en de crowdfunding campagne voor de concertzaal "Studio Rangel",

https://youtu.be/3mKhKEk2T9I  (Extract from Piano Masterclass given by Nazareno Ferruggio on Chopin Ballade no. 4 op.52 Academy of Music Oslo L..)

 

Met vriendelijke groet,
Oksana Titova, coördinator muziek, penningmeester

Rangel Silaev, pianist, medeorganisator, vrijwilliger
t. 0653427123
Stichting Stemvork

 kamerton@wxs.nl      
 www.stemvorkvenray.nl 
 https://www.facebook.com/s.stemvork/?fref=ts