Kerstconcert in Overloon

 Op 20 December Kerstconcert in Overloon om 19:30. Rangel zal met het orkest spelen o.a. zijn eigen compositie “Hymne voor vrede” voor piano met orkest en solostukken. 

Rangel over zijn eigen compositie “Hymne voor vrede”:
“Achter mijn eigen compositie ‘Hymne voor vrede’ zit een groter verhaal. Ik heb deze compositie voor orkest gemaakt, omdat ik het een toepasselijke compositie vind voor deze tijd. In deze tijd van terreur, conflicten, oorlogen etc. is vrede tussen landen belangrijk. Het stuk heeft o.a. het speciale en grandioze derde deel, waar ik 3 volksliederen in elkaar heb verwerkt: Het Russische, Amerikaanse en Nederlandse volkslied. Ik heb dit gedaan, om nog extra duidelijk de vrede aan te geven die moet komen, en daarom heb ik ze ook ‘in elkaar’ gezet zodat het als het ware ‘een eenheid’ wordt. Dit stuk sluit af met een trukschlüss en moduleert daarna naar het Nederlandse volkslied als laatste. Dit hele derde deel wordt erg grandioos en virtuoos gespeeld en sluit af met een groot en vast slot in majeur (expres niet in mineur, anders zou het stuk ‘triest’ afsluiten en dat past niet goed bij de vrede tussen de landen)”

Kaarten zijn te koop à 8 euro bij Bakkerij Degen (Overloon), Salon Toine (Overloon), Kapper Karen (Venray) en www.fanfarevriendenkring.nl  (online bestellen)  https://www.youtube.com/watch?v=I4SQwzuHeRs