Crowdfunding

Crowdfunding campagne voor concertzaal “Studio Rangel”
(Onderdeel van het plan ”Van jong talent naar wereldmeester, van luisteraar naar muziekkenner”)


Aanleiding voor deze campagne

Jonge talentvolle musici in Nederland vallen tussen wal en schip. Als bijvoorbeeld pianist of zanger heb je nauwelijks mogelijkheden en kansen om je talenten samen met anderen b.v. in een orkest verder te ontwikkelen door masterclasses en samenspel. Je hebt bijna geen kans om podiumervaring op te doen. Je hebt geen kans om in contact te komen met jonge talenten uit het buitenland, en om daarmee ervaringen uit te wisselen, om samen muziek te maken, en om zo verder te komen in het muziekveld, zeker als je verder van een goed conservatorium woont.
Stichting Stemvork wil in deze leemte voorzien. Stichting Stemvork is opgericht door de moeder van Nederlands toptalent Rangel Silaev. Zij vindt dat alle Nederlandse talenten de kans moeten krijgen om zich verder te ontwikkelen. Om dit te verwezenlijken wordt er een kleinschalige oefenruimte en concertzaal in Venray gebouwd. De toptalenten krijgen hiermee een plek om te oefenen en om masterclasses te volgen. Ze hebben dan een plek om elkaar en buitenlandse collega’s te ontmoeten waarbij ze van elkaar kunnen leren en zo hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Gelijktijdig doen ze de noodzakelijke podiumervaring op.
Deze ruimte is daarnaast ook bestemd om een breed publiek op een laagdrempelige wijze de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met uitvoeringen van klassiek muziek op hoog niveau.
Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij uw hulp nodig. Hoewel er al heel veel eigen geld in is gestoken, kan de noodzakelijk afwerking zonder uw financiële bijdrage niet gerealiseerd worden.


Waarom een accommodatie in Venray?

Gezien het hoge niveau van de musici wordt er ook gebruik gemaakt van instrumenten welke aansluiten op dit niveau. Zo zijn er bijvoorbeeld een privaat beschikbaar gestelde, zeer kostbare, Steinway vleugel alsmede een Petrof vleugel. Instrumenten die pas echt tot hun recht komen als akoestiek, klimaat, luchtvochtigheid e.d. optimaal zijn.
Daarnaast dient de ruimte zeven dagen per week 24 uur per dag beschikbaar te zijn. Dit omdat bijvoorbeeld agenda’s van onder meer (buitenlandse) docenten en talenten vrijwel nooit aansluiten op de zeer beperkte tijden waarop andere locaties in Nederland, welke al zeer schaars zijn, beschikbare dagen aanbieden.
Venray ligt centraal ten opzichte van de Randstad, Duitsland en België, landen waar vele culturele ontwikkelingen voor jonge talenten plaats vinden. De ligging van Venray is daarom ideaal voor grensoverschrijdende cultuuractiviteiten.
Een vaste accommodatie welke aan alle deze eisen, muzikaal, beschikbaarheid, ligging voldoet is dan ook onontbeerlijk voor de ontwikkeling van jonge talenten.


Tegenprestatie

Als u ons met uw kleine of grotere bijdrage ondersteund zult u dat doen omdat u belangstelling heeft voor cultuur in het algemeen en/of klassieke muziek in het bijzonder. Of u wilt dat mensen die anders niet in de gelegenheid zijn om kennis te maken met klassieke muziek op hoog niveau nu een keer wel die kans krijgen.
Wat uw motivatie ook is, wij waarderen iedere bijdragen van u enorm. Daarom willen wij ook graag veel terug doen. Voor meer informatie zie onze site of neem met ons contact op.


Meer informatie

Wij hebben in deze korte uiteenzetting natuurlijk slechts een klein deel van onze doelen en activiteiten beknopt kunnen weergeven. Als u meer informatie wenst verwijzen wij u naar onze site of neem u gerust met ons contact op.

Wilt u alvast “kennis maken” met onze talenten, bekijk hier eens de selectie van uitzendingen welke wij voor u hebben verzameld.

Documentaire van Katja Schuurman: http://www.npo.nl/alles-voor-je-kind/17-09-2015/KN_1672674
Verzamelvideo van Stemvork artiesten: https://youtu.be/by0agujWkX8
Persoonlijke site Rangel Silaev: http://www.rangel.nl
Prinses Christina Concours: https://www.youtube.com/watch?v=prTAQlORCSw


Contactgegevens

Naam van organisatie Stichting Stemvork met ANBI status
Inschrijvingsnummer KVK 57537801
Adres: Amer 62, 5751 SV Deurne
Bezoekadres “Studio Rangel”: Dr. Kortmannweg 5, 5804BB Venray
Website organisatie: www.stemvorkvenray.nl     https://www.facebook.com/stichtingstemvork 
IBAN-nr.: NL 43 RABO 0106367250
Contactpersoon: Mevrouw Oksana Titova, penningmeester
Telefoon: tel. 0478 691 892 of 06 53427123, kamerton@wxs.nl  
 


 Crowdfunding campagne van concertzaal“Studio Rangel”, Onderdeel van Plan ”Van jong talent naar wereldmeester, van luisteraar naar muziekkenner”.

Tegenprestaties voor sponsoren van Stichting Stemvork.
Voor iedereen die ons ondersteund doen wij graag iets terug.
Steun onze musici met de realisatie van concertzaal “Studio Rangel”, en wie weet …, geniet u met uw (zaken)relaties binnenkort van een lunch gecombineerd met een uniek soloconcert in onze concertzaal in Venray! Of verzorgt een van onze musici een privé concert bij u thuis of bij uw bedrijf. Wellicht kunt u zelfs quatre-mains spelen met een toptalent.
Heeft u interesse om ons te ondersteunen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: kamerton@wxs.nl . Wij overleggen graag met u welke tegenprestatie het beste aansluit bij uw wensen. Zo wie zo kunt u rekenen op onze enorme waardering en dank!

Waar gaat het geld naartoe?

Stichting Stemvork met ANBI status (www.stemvorkvenray.nl) wordt door enthousiaste en deskundige vrijwilligers geleid die zich hiervoor geheel pro deo inzetten. Toch zijn er kosten zoals: kosten voor de concertzaal, apparatuur, consumpties, attenties voor bezoekers, betaalde uren van professionals, promotie, enzovoorts.
Stichting Stemvork streeft er naar zo transparant mogelijk te zijn. Daarom kan op aanvraag een specificatie opgevraagd worden zodat precies te zien is waaraan uw bijdrage besteed is.

Voordelen voor sponsoren en donateurs.

Schenkingen aan ANBI Stichting Stemvork zijn volledig vrijgesteld van schenkbelasting. Een schenking aan een ANBI komt verder - binnen de daarbij gestelde normeringen - in aanmerking voor giftenaftrek in de aangifte inkomsten - of vennootschapsbelasting. De ANBI-status is dus van groot belang om fiscale aftrekkansen te benutten. Sinds 2012 komen schenkingen aan culturele ANBI's zelfs voor 150% aftrek in aanmerking.
U draagt u met uw bijdrage actief bij aan het MVO van uw organisatie.

Tegenprestaties

Uiteraard overleggen wij graag met u of en welke tegenprestaties het beste bij uw wensen en organisatie passen. Neem hiervoor contact met ons op: kamerton@wxs.nl.
* bij een donatie van € 50 Persoonlijke dank op Facebook + een gesigneerde CD van Rangel “Première” of “Mirage”.
* bij een donatie van € 100 U ontvangt een signeerde CD “Première” of “Mirage” van Rangel gratis thuisgestuurd, 2de kaartje gratis voor het concert van onze musici in onze eigen concertzaal te Venray.
* bij een donatie van € 250 De concertbeleving: U krijgt 2 vrijkaartjes voor een concert in onze eigen concertzaal te Venray of voor een concert van Rangel (locatie nader te bepalen) en u bent uitgenodigd voor een meet and greet met de musici.
* bij een donatie van € 350 U ontvangt een gesigneerde CD en DVD “Première” of “Mirage” van Rangel, 2 toegangskaarten voor een concert in onze eigen zaal in Venray of voor een soloconcert van Rangel (locatie nader te bepalen) op de eerste rij + een persoonlijke videoboodschap via het youtube kanaal van Rangel.
* bij een donatie van € 400 Rangel speelt op een Steinway B concertvleugel een persoonlijk stuk aan u toe (of je geliefde verzoekstuk) via Skype + u ontvangt een persoonlijk gesigneerd CD en DVD ”Première” of “Mirage” van Rangel gratis thuisgestuurd.
* bij een donatie van € 1000 Uw naam met bedrijfslogo komt 2 jaar lang in onze digitale aankondiging van concerten in concertzaal “Studio Rangel” te Venray en op web pagina’s www.stemvorkvenray.nl en www.rangel.nl. U krijgt tevens 6 kaartjes voor concerten van Rangel in Venray ter waarde van 120 euro.

* bij een donatie van € 1250 Een concert door een van onze musici van ongeveer 1 uur op uw locatie naar keuze, op een datum naar keuze. Dit kan in uw eigen woonkamer zijn, op een huwelijksfeest, op uw party, Your choise! (Een goed gestemde, akoestische vleugel / piano voor pianisten is noodzakelijk). Als u wilt speelt ú met een van onze musici quatre-mains (samenspel) tijdens een van onze concerten in onze concertzaal te Venray.

Tevens is het mogelijk, mede afhankelijk van uw donatie, aantrekkelijke kortingen te krijgen op het gebruik van onze luxe gastenverblijf en de concertzaal.

* bij een donatie van € 1750 U krijgt u een prominente en aansprekende vermelding als sponsor van Stichting Stemvork www.stemvorkvenray.nl en op de site www.rangel.nl en op alle promotiemateriaal van de Stichting Stemvork en van Rangel, gedrukt of verspreid via internet gedurende 2 jaar. U krijgt tevens 6 kaartjes voor concerten van Rangel in Venray ter waarde van 120 euro.
Tevens is het mogelijk, mede afhankelijk van uw donatie, aantrekkelijke kortingen te krijgen op het gebruik van onze luxe gastenverblijf en de concertzaal.
bij een donatie van € 2.500 Een speciaal voor u gecomponeerd muziekstuk door Rangel (Dit stuk word vervolgens op bijna alle concerten gedurende 2 jaar gespeeld waarbij bij de inleiding uw naam vermeld zal worden). U krijgt tevens 6 kaartjes voor concerten van Rangel in Venray ter waarde van 120 euro.
Tevens is het mogelijk, mede afhankelijk van uw donatie, aantrekkelijke kortingen te krijgen op het gebruik van onze luxe gastenverblijf en de concertzaal.
* bij een donatie van € 5.000 Rangel geeft een concert tijdens uw bedrijfsfeest, receptie of borrel (bijv. Nieuwjaarsborrel), 15 persoonlijk gesigneerde exemplaren van de CD of DVD “Première” of “Mirage” van Rangel naar keuze, 2 vrijkaartjes voor een concert in onze zaal in Venray of een soloconcert van Rangel (locatie nader te bepalen). Naamsvermelding op de website van Stichting Stemvork en Rangel, en op alle flyers van Stichting en Rangel, gedrukte gedurende 1,5 jaar. U krijgt tevens 6 kaartjes voor concerten van Rangel in Venray ter waarde van 120 euro.
Tevens is het mogelijk, mede afhankelijk van uw donatie, aantrekkelijke kortingen te krijgen op het gebruik van onze luxe gastenverblijf en de concertzaal.
* bij een donatie vanaf € 10.000 We willen graag met u in overleg voor een tegenprestatie op maat.
Tevens is het mogelijk, mede afhankelijk van uw donatie, aantrekkelijke kortingen te krijgen op het gebruik van onze luxe gastenverblijf en de concertzaal.
Via onze nieuwbrieven kunt u op de hoogte blijven, schrijf u nu in via kamerton@wxs.nl