Rangel opent pianofestival!

  

Rangel Silaev, een pianist van formaat die pas net 11 jaar is geworden, de winnaar van concours ‘Mozart, wonderkind je zult het maar zijn!’, Finalist bij concours ‘Jeune Prix Dominique’, 2de plaats bij het ‘Prinses Christina Concours’, zal op 2 april 2011 om 10:00 uur de officiële spectaculaire opening met virtuoze spel op vleugel met blinddoek verzorgen van het grote jaarlijkse Pianofestival te Zutphen. Rangel zal spelen in de Rabobank buitensociëteit van de Hanzehof (zie artikel: http://www.gelre.fm/nieuwsberichten/algemeen/rangel-silaev-opent-pianofestival-zutphen-2011/)

 Het beloofd een spectaculaire opening te worden die de bezoekers nog lang zal bij blijven.
Rangel gaat namelijk samen met pianolegende Harry Wieten spelen, op het podium waar 2 vleugels voor pianisten staan. Ze gaan om-en-om spelen en ze gaan samen spelen, Harry Wieten zal o.a. tijdens het samenspel de hoofdpartijen spelen en Rangel gaat hierbij improviseren, zowel klassiek als modern. Dit is tevens pas de eerste samenwerking tussen Rangel & Harry dus dat word ook een hele prestatie voor Rangel. Ook speelt Rangel een eigen compositie.
 
 
De blinddoek van Rangel bij de opening draagt ook nog een tekst met een betekenis, op de blinddoek staat namelijk: ‘Leave me alone’. Wat symbolisch is omdat Rangel zich afsluit voor de omgeving om hem heen wanneer hij de blinddoek opzet, en hij ook volledig zonder zicht zijn gevoel het best tot recht kan laten komen in zijn muziek.
Wilt u dit prachtige gebeuren live meemaken en zien hoe deze moderne Mozart zijn kunsten vertoont?
 
Dan bent u van harte welkom! Om het niet te missen zorgt u dat u op tijd bent want Rangel speelt al om 10:00 uur
 
Aan sommige onderdelen van het festival zal een entreekaartje verbonden zitten, maar de opening is geheel gratis. Dus zorg dat u erbij bent!
 
De opening van 2-daagse evenement zal plaatsvinden op  ‘Theater Hanzehof’.
 
Het gehele weekend staat in het teken van de piano: luisteren, ontdekken, genieten en spelen. Het programma zit boordevol, voor jong en oud, klassiek en pop.
Op www.pianofestivalzutphen.nl is alle informatie over het festival te vinden.
2 & 3 april 2011
 
Theater & congrescentrum Hanzehof
Coehoornsingel 1
7201 AA Zutphen