Concerten

2020

Concert in ERA Studio's

Concert in ERA Studio's

Concert van pianovirtuoos/componist Rangel

De kaartjesverkoop is gestart (klick hier) . Op 24 mei zal Rangel een heel bijzonder concert verzorgen, waarin hij alle kanten van zichzelf en zijn studio/concertzaal zal laten zien. De helft van het programma zal solo en akoestisch verzorgd worden door hem zelf, en de andere helft gevuld zal worden met meer elektronische nummers met live piano.  

Voor concerten in “ERA studio’s” zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer daarom snel uw kaarten als u wilt. De concerten worden uitgevoerd op een Steinway vleugel.

 

Voor een impressie van de concerten van Rangel zie:  https://youtu.be/4hPgnsMebV4,
video van onze vorige concert in Venray https://youtu.be/Voc3A1JO9JI; https://youtu.be/EgBydn7NcnY  
en laatste tv-programma “Podium Witteman” met Rangel https://www.npostart.nl/pauls-jonge-helden-rangel-silaev-met-henk-van-der-meulen/22-12-2019/POMS_NTR_15772903  ;  
https://youtu.be/qkDSDee3Fvg

Archief

 • Cultuur- en Congrescentrum van Beresteyn in VEENDAM

  09.02.2020 Cultuur- en Congrescentrum van Beresteyn in VEENDAM

  15:00 concert van Rangel

  Meer info:   https://www.vanplan.nl/rtvnoord/detail.jl?id=38803554&index=925

 • Theater “De Maagd” in Bergen op Zoom

  18.01.2020 Theater “De Maagd” in Bergen op Zoom:

  16:00 Rangel geeft masterclass aan jonge musici,

  19:30 concert van Rangel in CKB Theaterzaal.

  Meer info: https://www.demaagd.nl/programma/rangel-silaev-pianovirtuoos-incl-toegang-masterclass-16.00-uur/18-01-2020-19-30/

 • opening van concertzaal / Kerstconcert

  Opening gloednieuwe studio en concertzaal in Venray door pianist Rangel Silaev

  Na jaren lang werk en investeringen wordt in december eindelijk de nieuwe concertzaal en studio van Rangel geopend. Rangel is een 19-jarige pianist, componist en producer, momenteel studerend aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Hij komt oorspronkelijk uit Venray, waar zijn 

  ouders nog steeds

   wonen en waar hij nog vaak terug te vinden is. Rangel is in Den Haag ook actief als leraar bij een professionele DJ en Producer school, zow

  el als pianoleraar en producerleraar, en werkt veel samen met grote artiesten en organiseert samen met anderen grote projecten.

  Rangel is zowel nationaal als internationaal erg actief met zijn concerten, en heeft een behoorlijke prijzenkast behaald, met als hoogtepunten bijvoorbeeld de eerste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters Award. Ook kreeg hij de ‘Gouden Label’ aanmoedigingsprijs uitgereikt door Klassiek Centraal in België. In de media is de jonge Venrayenaar vaak te zien. Zo werd er een 40-minuten lange documentaire over hem uitgezonden door KRO-NCRV, met Katja Schuurman als presentatrice, waarin Rangel een jaar lang werd gevolgd door een filmploeg.

  Over de afgelopen jaren heeft Rangel naast zijn eigen prestaties en projecten een ‘Stichting Stemvork’ opgericht. Het doel van deze stichting is om talenten zoals Rangel te helpen met o.a concerten en projecten, maar ook te faciliteren met oefenruimtes, apparatuur en exclusieve masterclasses.

  Omdat Rangel al 15 jaar lang in de muziekwereld zit, weet hij hoe moeilijk het tegenwoordig is om als musicus of muzikant een goede plek te vinden waar je jouw talenten kan koesteren, wat er voor zorgt dat vele goede, potentiële professionals in twijfel gebracht worden. Rangel wilt talenten om zich heen verzamelen en als team verder werken, want samen staan we sterker. Hij gelooft er in dat musici en muzikanten allemaal wat aan elkaar te bieden hebben, ongeacht achtergrond, genre of instrument.

  Waar Rangel zelf ook mee bezig is is het produceren van muziek, deze muziek is dan vooral elektronisch. De laatste paar jaren legt hij zijn focus ook heel erg op het componeren van filmmuziek. Deze muziek wordt wel elektronisch gemaakt, maar is in essentie afgeleid van zijn klassieke kennis. Ook brengt hij vaak zijn eigen elektronische werken live op een podium, door middel van allerlei apparatuur waarmee je het hele nummer daadwerkelijk live kunt uitvoeren.

  Hij hoopt om in dit soort projecten zo veel mogelijk musici en muzikanten te betrekken en ze een kans te geven en mee te helpen. De opening van concertzaal “Studio Rangel” is daarom het startschot voor deze projecten, omdat zijn Stichting Stemvork leden nu eindelijk alle muzikanten samen kunnen brengen in één ruimte, waar ze hun visies en talenten een mooie plek kunnen geven. Het maakt niet uit welke stijl iemand speelt of tof vindt, alles krijgt een plek in deze studio. Ook maakt het niet uit of iemand nou net begint en zichzelf als amateur beschouwt of dat iemand al lang als professional in het vak zit, iedereen krijgt hier de kans om door te groeien.

  De concertzaal is zo ingedeeld dat het multifunctioneel is: zowel als opnamestudio en als concertzaal, wat betekent dat Rangel en anderen mooie evenementen kunnen organiseren en toffe projecten kunnen uitvoeren met de muzikanten die onderdeel worden van het team. Ook hierbij geldt dat de zaal niet wordt beperkt tot een bepaald genre of stijl: Elke muzikant, band, ensemble of orkest krijgt een plek hier om te doen wat hij of zij tof vindt en als stichting doen we er alles aan om deze mensen hier zo veel mogelijk bij te steunen en ze te inspireren met visies/tips van echte professionals.

  De concertzaal en studio zal ook altijd ter beschikking worden gesteld aan muzikanten die professioneel opnames willen maken of een ruimte willen boeken om in te oefenen. Voor business, bijeenkomsten, workshops, conferenties en tentoonstellingen kunnen de ondernemers de zaal in gewenste tijden huren.   

  Kerstconcert / officiële opening op 15 december:

  De officiële opening van de studio en concertzaal zal plaats vinden op 15-12-2019 op de Dr.Kortmannweg 5. Het programma zal starten om 13:00. Naast een feestelijke opening zal Rangel ook een heel Kerstconcert verzorgen, waarin hij alle kanten van zichzelf en de kanten die hij in deze studio graag een plek wilt geven zal laten zien. Dit houdt in dat de helft van het programma solo en akoestisch verzorgd zal worden door hem zelf, en de andere helft gevuld zal worden met meer elektronische en meer commerciële/pop nummers.

  Rangel zal het concert daarom ook niet alleen verzorgen. Hij nodigt een hoop mensen uit zijn eigen team en zijn eigen muziekkringen uit om mee te spelen. Zowel zangers, drummers als gitaristen zullen allemaal uit de kringen van Rangel komen om de concertzaal en studio te steunen en samen met hem de aftrap voor de toekomst te nemen.

  Voor de Officiële opening / Kerstconcert zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer daarom snel uw kaarten als u wilt. Mocht u geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, denk er dan eens over na om kaartjes (met uw persoonlijke tekst) voor Rangel’s concerten te kopen of regel bij ons een concert voor uw bedrijf/familie/vriendenkring. Wilt u concerten (in Venray) bijwonen of Rangel voor een concert bij u op locatie boeken? Meld u zich dan aan via kamerton@wxs.nl. Er zijn ook mogelijkheden om in de weekenden privé- of familieconcerten van Rangel in Venray te boeken. Rangel en Oksana (de moeder van Rangel) ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. De concerten worden uitgevoerd op een prachtige Steinway vleugel. Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl
  Heeft u ideeën voor Rangel over hoe hij voor zijn stichting sponsoren kan vinden, over hoe hem met praktische zaken te helpen of wilt u hem wellicht zelf sponsoren of helpen? Dan kunt u contact opnemen met: Oksana Titova, tel. 06-53427123.

   

 • Vaderdagconcert

  19-jarig pianotalent en Picture Music Gallery binden hun krachten voor culturele internationale projecten en Vaderdagconcert van Rangel op 16 juni in Venray. 

  Na een succesvolle première in Venray, daarna in Amsterdam en andere steden, van zijn nieuwe eigen compositie voor een kunstwerk “De Kus” van Jeroen Henneman kreeg de 19-jarige pianist, componist en muziek producer Rangel Silaev vele verzoeken van kunstenaars vanuit de Russische emigratie voor een eventuele samenwerking. Rangel dacht meteen aan het Russische repertoire voor zijn nieuwe nog uit te geven CD met Russische meesterwerken, namelijk van Prokofjevs “Romeo en Julia”-serie, zijn pittige sonates en van Skrjabin, en ook aan zijn nieuwe eigen composities, geïnspireerd op kunst van Russische oorsprong.

  In de muziek van vele componisten, ook van de zeer succesvolle componist en pianist Sergei Rachmaninov herkenden de luisteraars de schilderijen van meesters die hun inspireerden. En wat op het pad kwam van Rangel vond hij best logisch, interessant en uitdagend.  Een zeer bijzondere vrouw, Kata Musatova, een familielid van de beroemde kunstenaars Borisov-Musatov, Grigoriy Musatov en de iconenschilder Alexei Musatov, reisde speciaal naar Rangel vanuit haar woonplaats in Praag.  Zij wist dat Rangel in Tsjechië in 2016 het Internationale Novak pianoconcours had gewonnen en nu al opdrachten krijgt om voor kunstwerken composities van deze tijd te maken en uit te voeren. Zij vertelde aan Rangel een interessant verhaal over de Russische emigratie en over de heimwee die spettert vanaf de schilderijen van de kunstenaars van Russische afkomst. Musatovs familie werd gedwongen om tijdens de revolutie (1920) uit Rusland te vluchten. In de emigratie bleef de Russische cultuur zich boeiend ontwikkelen door bundeling van krachten van kunst en muziek. Kata Musatova bracht haar werken naar Venray, en in één schilderij herkende Rangel zijn eigen moeder. “Wat bijzonder,” zei Rangel. “Ja,” vertelde Kata, nog in bijzijn van de Italiaanse vioolprofessor.  “Ik  gebruik in mijn werken een zeldzame en tijdrovende techniek, die ik van mijn moeder heb overgenomen, en zij op haar beurt van haar voorouders. Ik maak mijn schilderijen op de achterkant van glas. Daardoor schilder ik van achter naar voren, de meeste kunstenaars beginnen andersom, met een achtergrond en ik begin met één de oogpupillen, want omgedraaid ziet een kunstliefhebber de details en vervolgens wat er achter zit. Doorzichtige stof op de benen van de baby van Madonna teken ik eerst en vervolgens pas het lichaam zelf. Ik schilder verschillende thema’s: ballet, theater,  muziek en iconen, geschiedenis. Ik wist dat jouw moeder piano speelt, toch ik zag haar in mijn gedachten als een celliste. Maar toen ik mijn schilderij op de achterkant van glas draaide besefte ik pas dat de celliste in spiegelbeeld met een verkeerde hand speelt, en de cello is dus foutief in spiegelbeeld getekend. Toch kwam een koper naar mijn atelier en kocht mijn schilderij. Dus, jouw moeder speelt nu in mijn andere nog betere kunstwerk op de juiste manier”, zei Kata. De Italiaanse vioolprofessor moest lachen, maar vond haar werken zeer bijzonder. Schilderijen van Kata trekken tijdens de exposities enorm veel aandacht. Ze staan nu tentoongesteld in Picture Music Gallery van de firma “Kamerton” (Russisch voor “Stemvork”) van de moeder van Rangel op de Dr. Kortmannweg in Venray.

  Vaderdagconcert
  Rangel: “Zulke bijzondere creaties inspireren mij voor nieuwe, moderne composities en elektronische filmmuziekproducties, die ik op 16 juni tijdens mijn Vaderdagconcert aan mijn publiek in Venray wil laten horen. Ik begeef mij in de meest romantische fase van mijn leven, ik speel niet slechts met mijn handen en vingers, maar met mijn ziel “Romeo en Julia” van Prokofjev, op mijn kleurrijke klanken van de Steinway-vleugel. U kunt er zeker vanuit gaan dat mijn moderne elektronische muziekcreaties eigentijds klinken, en tezamen met mijn uitvoering op de vleugel heel goed passen bij het hedendaagse publiek. Geen noten, maar gevoelens, geen pianotoetsen, maar beeldende kunst, dit alles vanuit mijn enorme drang om het publiek te raken. In de moderne tijd, met alle drukte en stress, zijn verbindingen tussen muziek en kunst zeer belangrijk om het publiek stil te laten staan en te laten genieten van onze omgeving, mensen van wie wij houden, die wij lief hebben, met wie wij onze vreugde en verdriet willen/moeten delen. Mocht u uw vader, uw geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, denk er dan eens over na om kaartjes voor mijn concerten te kopen om cadeau te doen, of regel bij ons een concert voor uw bedrijf/familie/vriendenkring voor vrede, liefde en rust.” 

  Rangel is intussen al behoorlijk bekend, en niet alleen in de provincie Limburg, maar ook ver daarbuiten. Zelfs internationaal weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Zo communiceert hij nu al met Internationale Labels over zijn nieuwe CD’s, waarvan één met de stukken van de Russische componisten en een andere met door hem geproduceerde moderne elektronische filmmuziek,  verweven met zijn live piano-uitvoering. Met dit  revolutionaire “experience-concept” gaat Rangel ook op 16 juni in Venray schitteren, hopelijk voor veel jonge mensen, die tijdens zijn vorige concert in Venray goed vertegenwoordigd waren. Rangel zal het concept van zijn concerten over de Nederlandse grenzen brengen. Want Russische emigranten organiseren nu reeds gezamenlijke culturele projecten voor Rangel en de kunstwereld in andere landen, o.a. in Tsjechië, Italië, Rusland en Azië.                                                
  “Ik vind het contact met mijn publiek bijzonder goed en warm, misschien omdat ik tijdens mijn concerten toch een heel breed spectrum laat zien, van klassiek tot “future music”, zegt Rangel.

  Tijdens het concert op 16 juni zal het publiek de gelegenheid krijgen om niet alleen de nieuwe stukken van Rangel voor de kunstwerken te horen, maar ook om een miniatuur van “De Kus”, gekregen van de kunstenaar Jeroen Henneman zelf, en de schilderijen op glas van Kata Musatova op de Dr. Kortmannweg 21 te Venray te bezichtigen.

  “Hoogstwaarschijnlijk zullen wij ook de gastoptredens van de Russische artiesten voor ons publiek op de 16de organiseren. Want ik zal het Russische repertoire spelen en mijn hele familie, behalve ik zelf, kom uit Moskou. Ook de pianostudie van mij bij de Russische professoren heeft een bijzondere bijdrage aan mijn muzikale ontwikkeling en smaak geleverd”, zei Rangel.

  Carrière

  Rangel studeert al 9 jaar (vanaf zijn 10de ) aan het conservatorium, waarvan de laatste 5 jaar aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Dit alles combineert hij met een docentschap piano en met een werk als producer van film- en dansmuziek. Normaliter componeert Rangel in opdracht voor bepaalde thema’s. Zo heeft hij bijvoorbeeld om vrede in de wereld te brengen zijn “Hymne voor vrede” voor het orkest met piano gecomponeerd. Op het einde van dit stuk heeft Rangel de Amerikaanse, de Russische en de Nederlandse volksliederen in elkaar geweven, hetgeen volgens compositieregels een moeilijke opgave is. Dit komt door de verschillende toonsoorten en ritmes van deze volksliederen. Rangel heeft al best veel complimenten gekregen voor dit stuk,  zelfs van een Russische componist die in Moskou woont en op de 16de naar een concert van Rangel in Venray komt om het concert o.a. met een stuk van de Russische componist zelf bij te wonen.

  De mooie verhalen van Rangel over de invloed van kunst op de wereldmuziek zullen tijdens de concerten niet ontbreken. Wilt u concerten (in Venray) bijwonen of Rangel voor een concert bij u op locatie boeken? Meld u zich dan aan via kamerton@wxs.nl.

  Ook doet Rangel bij deze een oproep voor meerdere interessante (filmmuziek) compositie- en piano-opdrachten.  Rangel componeert al jarenlang,  o.a. voor bedrijvenfilms, en hoopt door middel van zijn producties uiteindelijk een concertzaal van zijn stichting Stemvork in Venray voor jonge topmusici en hun publiek te kunnen realiseren. Zijn nieuwe combinatieproject https://youtu.be/_KKmNhnthp4 waarvoor Rangel geïnteresseerde opdrachtgevers, concertproducenten en sponsoren zoekt, heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek, o.a. met eigen composities van Rangel, en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering, waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Rangel: “Mijn weloverwogen keuze van stukken voor een breed publiek, moderne interpretaties van klassieke stukken en een “open mind” voor experimenten vormen de sleutel tot het succes van onze Stichting Stemvork. Ik zal door nieuwe muziek steeds meer jong publiek gaan zien tijdens mijn concerten. Ik ben naast pianist, ook succesvol bezig als EDM DJ/producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief wil maken”. 

  Er zijn ook mogelijkheden om in de weekenden privé- of familieconcerten van Rangel in Venray te boeken.  Rangel en Oksana ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. De concerten worden uitgevoerd op een prachtige Steinway vleugel. Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray. Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl

  Heeft u ideeën voor Rangel over hoe hij voor zijn stichting sponsoren kan vinden, over hoe hem met praktische zaken te helpen, of wilt u hem wellicht zelf sponsoren of helpen, dan kunt u contact opnemen met Oksana Titova,  tel. 06-53427123.

  Kaarten zijn te verkrijgen via
   * Oksana en Rangel via de mail kamerton@wxs.nl  Dr. Kortmannweg 21, 5804BB Venray, t. 0653427123
   

 • Venray 13:00

  Pianovirtuoos Rangel Silaev geeft  bijzonder kerstconcert “De Kus” in Venray

  De 18-jaar oude pianist, componist en muziek producer Rangel Silaev wilt iedereen verrassen met zijn nieuwe Kerstconcert in Venray “De Kus”. De rode draad van het concert is de invloed van de kunst op wereldmuziek. Het concert zal op 16.12.18 op 13 uur in Venray plaats vinden. Kaartenverkoop is gestart en vanwege beperkte aantal plaatsen worden geïnteresseerden gevraagd om zo snel mogelijk kaarten te reserveren.  

   

  Rangel is al goed bekend niet alleen in provincie Limburg, maar ook ver daarbuiten. Zelfs internationaal weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Zo wist hij onder andere al eens beslag te leggen op de 2e plaats bij het sterk bezette internationale EPTA pianoconcours 2014, mag hij zich winnaar noemen van het Novak pianoconcours 2016 in Tsjechië en wist hij ook de onderscheiding van Classic Young Masters van de Meesterproef bij De Doelen in de wacht te slepen, waardoor  hij een persoonlijk begeleidingstraject naar een internationale carrière heeft gekregen. Afgelopen jaar ontving Rangel  in Stadsschouwburg Sint-Niklaas in België uit handen van Edwin Rutten De Gouden Label aanmoedigingsprijs van Klassiek Centraal.

   

  Rangel studeert al 9de jaar (vanaf zijn 10de ) aan het conservatorium, laatste jaren bij het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Dit alles combineert hij met een docentschap piano en film-/dansmuziek producer.

   

  Naast het bestaande klassieke repertoire speelt Rangel bij concerten ook zelf gecomponeerde muziek.

  Geïnspireerd door de Russische componist Sergei Rachmaninof die vaker voor schilderijen zijn muziekstukken maakte ging Rangel op zoek naar een nieuwe uitdaging, namelijk een zoektocht naar een verbinding tussen muziek en kunst.  Toeval bestaat niet, wordt gezegd. Hij kreeg een bijzondere opdracht van Classic Young Masters om een compositie te maken voor een kunstwerk “De Kus” van Jeroen Henneman.  De toen 17-jarige Rangel ging fanatiek te werk. Hij wist te combineren zijn eigen visie over de Kunstwerk zelf met de turbulente gevoelens van een jonge man Rangel die zoals Sergei Rachmaninov op een vroege leeftijd al uit het huis ging voor zijn droomstudie en met de voorgelezen door zijn moeder (toen Rangel klein was) verhalen in het Russisch van een Russisch boek over de meest succesvolle Russische componist  Rachmaninov. In dit boek werd beschreven hoe Rachmaninov te werk ging aan zijn muziek stukken, geïnspireerd door de schilderskunst.  

  Rangel: ““De Kus” is een eindeloze thema van vele kunstenaren, van de Italiaanse kunstschilder Francesco Hayez, de Noorse kunstschilder Edvard Munch, de Oostenrijkse kunstschilder Gustav Klimt. En nu heb ik een bijzonder eer om een moderne kunstwerk “De Kus” van Jeroen Henneman in mijn muziek voor een groot leuk publiek “te vertalen”. Misschien omdat ik pas 18 ben en in meest romantische fase van mijn leven beleef, ging ik vrij snel componeren, zonder lang na te denken. Geen noten, maar gevoelens, geen pianotoetsen, maar een beeldende kunst, alles geweven met mijn enorme streven om mijn publiek te raken. Ik dacht toen aan dit kunstwerk: Moderne tijd, drukte, stress… Maar wat is eigenlijk voor ons allemaal alle belangrijkste? Mensen waarvan wij houden, die wij lief nemen, met wie wij onze vreugde en verdriet willen/moeten delen. Mocht u uw geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, koop dan (depersonaliseert) cadeaukaartjes voor mijn concert op 16 december in Venray, die tevens een première wordt van mijn nieuwe compositie “De Kus” voor vrede, liefde en rust.”  

   

  Ondanks jarenlange niet afgewerkte concertzaal in Venray van de “Stichting Stemvork” voor jonge toptalenten, gaat Rangel bijzondere projecten in Venray in zijn ouderlijke huis uitvoeren. Dit om verbinding met zijn publiek en andere telenten nog sterker te maken. Van door hem en zijn stichting georganiseerde Internationale masterclass Academy in Venray voor jonge top musici en zijn werk als docent in Den Haag heeft hij veel geleerd en wordt nu al in de Randstad geboekt voor de nieuwe concertenseizoen waarbij zijn soloconcerten gekoppeld worden met zijn werk als masterclassdocent voor de muziekleerlingen, tevens het publiek.

  Rangel: “De concertenproductie in Venray met andere talenten samen gaat hoe dan ook door, ongeacht de tegenslagen met onze concertzaaltje op de Dr. Kortmannweg 5. Omdat er geen sponsoren gevonden werden blijft onze Venrayse thuisconcertzaal jarenlang leeg staan.” Maar er was en blijft genoeg aandacht voor het project van de media, o.a. door KRO die over Rangel en zijn doelen prachtige documentair in Nederland en in Kroatië met Katja Schuurman binnen 1 jaar had gefilmd en uitgezonden  https://youtu.be/c7t8ObT10DI Documentaire “Make my dream” over Rangel en zijn zaaltje won Campusdoc filmfestival en werd in New York uitgezonden. “En jonge talenten blijven naar mijn concerten komen, eerst om geïnspireerd te worden en dan om samen met mij te werken en op de planken te staan”, zegt Rangel.

  Om project te steunen blijft Rangel zoeken naar interessante concertmogelijkheden. Zijn nieuwe combinatieproject waarvoor Rangel geïnteresseerde concertproducenten en sponsoren zoekt heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek o.a. met eigen composities van Rangel en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Rangel: “Mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten is sleutel voor het succes van onze Stichting Stemvork. Ik zal door nieuwe muziek jong publiek tijdens mijn concerten in de zalen steeds meer zien. Ik ben naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief maken”.

   

  Met een aankoop van uw cadeaubon “Concertbeleving bij pianovirtuoos/componist Rangel Silaev” voor uw vrienden, familie of collega’s steunt u de opkomende concertzaal/studio van Rangel, zijn stichting Stemvork voor topmusici, muzikanten en ontwikkeling van nieuwe (film)muziekstijlen. De cadeaubon wordt gepersonaliseerd met uw boodschap.

  Kosten zijn 20 euro p.p. inclusief een drankje, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 5 euro.

  Mogelijkheden voor boekingen voor privé-/familie concerten van Rangel in Venray in de weekenden bestaan ook. Rangel en Oksana ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel. Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray.

  Voor een impressie van de thuisconcerten, zie:

  tv-programma  https://youtu.be/eJOmVLMy0b4  over Internationale thuisconcert van Rangel en o.a. met BN’r Remko Harms, Poolse en Russische sopraan,

  en de verzamelvideo van afgelopen Internationale concert https://youtu.be/C-86KlZqNMY

  Kaarten zijn te reserveren via: kamerton@wxs.nl

  Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl

   

  Heeft u een idee hoe Rangel voor zijn stichting  sponsoren kan vinden, met praktische zaken helpen of bent u er zelf een dan kunt u contact opnemen met Oksana Titova

  t. 06-53427123 kamerton@wxs.nl

  Kaarten zijn te verkrijgen via
   * Oksana en Rangel via de mail kamerton@wxs.nl  Dr. Kortmannweg 21, 5804BB Venray, t. 0653427123
   * VVV Venray.  Monseigneur Goumansplein 1, 5801 Venray, t. 0478 510 505
   * Cultura Venray. Schoutenstraatje 8, 5801 BS Venray, t. 06-34452547

   
 • Valentijnsconcert in Factoriumzaal Tilburg

  Valentijnsconcert “From Russia with Love!” van Rangel met orkest Koperslag onder leiding van dirigent Jan van den Eijnden in Tilburg op 18 februari in de serie Verrassende Ontmoetingen zal plaats vinden in Factoriumzaal.

  In het programma staan vele stukken van Russische componisten, zoals

  Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky, Prokofjev.

   Het concert word afgesloten met een triomfale en gezamenlijke uitvoering van Rangel’s eigen orkestcompositie “Hymne voor vrede”.

  Het stuk staat helemaal in het teken van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek. Er zijn al 2 succesvolle uitvoeringen in Overloon en in de Concertzaal Tilburg met het orkest geweest. Zie video https://youtu.be/czOYi11Mxnw . Rangel: "Ik hoop dit stuk nog verder met mijn (toekomstige) eigen orkest uit te breiden om in vele landen uit te voeren. Niet alleen dit stuk, maar ik hoop ook om nog veel andere muziek te kunnen maken, waarmee ik nu al mee bezig ben, zoals bijvoorbeeld filmmuziek en EDM. Daarmee wil ik zo veel mogelijk mensen blij maken en zo veel mogelijk jongeren kunnen betrekken en inspireren”.

 • Concertzaal Tilburg

  Op 7 januari  2017  het Nieuwjaarsconcert in de Concertzaal Tilburg met het orkest o.a. première van nieuwe orkeststuk van Rangel  

 • Theater De Ruchte Someren

  Op 20 november 2016 in De Ruchte in Someren met titel “Somerens Lust meets Young Talents”. Het concert begint om 14.30 uur 

   

 • Muziek Klassiek Gulpen

  Op 13 november 2016 om 11:30 Pianorecital van Rangel, serie Muziek Klassiek Gulpen bij Herberg De Zwarte Ruiter, adres:  Markt 4 - Gulpen

 • Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

  Op 9 oktober 2016 om 15:00  Pianorecital van Rangel in de kerk van Zuiddorpe.  Het is de 28e editie van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen www.festival-zvl.nl

 • Dr.Kortmannweg 21, Venray 13:00

   Wegens het enorme succes van de vorige internationale concerten van de pianovirtuoos Rangel Silaev (16) uit Venray, geeft hij op 5 juni 2016 om 13.00 weer de volgende internationale thuisconcerten van zijn serie thuisconcerten: "Make my dream". Tijdens deze concerten zal o.a. Russische klassieke muziek (Rachmaninov),  Chopin,  Mendelssohn, eigen stukken van Rangel en bijzondere gastoptredens te horen zijn.  Rangel Silaev zal tijdens de concerten de pianoversie van zijn orkeststuk 'Hymne voor de vrede' met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema's uitvoeren.               

  Rangel heeft een enorme eer gekregen door de komst van de beroemde tenor Remko Harms  (zie www.ironladymanagement.nl   www.remkoharms.nl) op 5 juni. Remko zal aan het begin van het concert zingen onder begeleiding van Rangel. 
  Poolse coloratuursopraan Anita Rynkiewicz   en mezzosopraan uit Moskou Elena Bazhenova  zullen onder begeleiding van Rangel enkele prachtige (Russische) stukken zingen. Teksten van de Russische liederen worden in het Nederlands door Oxana Kas  kort voorgelezen (in een gedichtenvorm).
  Het concert op 5 juni wordt door de lokale TV Omroep Venray gefilmd voor een Tv-reportage.

  Aanmelden via: kamerton@wxs.nl  , u ontvangt dan een definitieve bevestiging.
  Kosten p.p.: 20 euro, incl. consumptie. Voor kinderen speciale lage prijs.
  De opbrengsten van de thuisconcerten zijn bestemd voor dekking van de studiekosten en het onderhoud van de vleugels.

   

  Routebeschrijving

  Snelweg A73 - U neemt de afslag Venray Noord (nr 8)

  U draait de Maashese weg op richting (centrum) Venray, waarbij u onder andere Xerox passeert.

  Bij de verkeerslichten ter hoogte van Inalfa gaat u rechtsaf het industrieterrein Smakterheide op (Industriestraat).

  Aan het einde van deze weg bevindt zich een T-splitsing waar u linksaf moet gaan.

  Deze Smakterweg gaat over in de Dr Kortmannweg, waarna u vanzelf het pand van Kamerton

   aan de rechterzijde van de weg verschijnen.

  U kunt bij Kamerton of bij MMI (pand aan de linkerkant op kruising Industriestraat en Smakterweg) parkeren

   

 • Dr.Kortmannweg 21, Venray 13:00

  Wegens het enorme succes van het vorige internationale concert van de pianovirtuoos Rangel Silaev (15) in Venray, geeft hij op 3 april 2016 om 13.00 een volgend internationaal thuisconcert van zijn serie thuisconcerten "Make my dream". Tijdens dit concert zal o.a. Russische klassieke muziek (Rachmaninov),  Chopin,  eigen stukken van Rangel te horen zijn en bijzondere gastoptredens.  Rangel Silaev zal op 3 april de pianoversie van zijn orkeststuk 'Hymne voor de vrede' met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema's uitvoeren. Orkestversie https://youtu.be/zri4UPyQykw van dit stuk en verzamelvideo's van afgelopen thuisconcerten zijn op Rangel zijn youtube kanaal te zien:

  Poolse coloratuursopraan Anita Rynkiewicz en mezzosopraan uit Moskou Elena Bazhenova zullen onder begeleiding van Rangel enkele prachtige (Russische) stukken zingen. Tekst van Russische liederen word in het Nederlands door Oxana Kas kort voorgelezen (in gedichtvorm).

  Rangel over zijn thuisconcerten en het belang van andere activiteiten van Stichting Stemvork: "Na mijn vorige internationale concert kreeg ik veel positieve reacties over het belang van uitvoeringen in onze regio. Ik ben bijzonder vereerd dat topartiesten ongeacht dat onze concertzaal op de Dr. Kortmannweg 5 in Venray nog niet afgewerkt is naar mijn thuisconcerten reizen om ons publiek te verrassen. Muziek brengt mensen van verschillende landen en verschillende culturen bij elkaar, geeft rust en vrede. Russische teksten van liederen werden tijdens vorige concert in vorm van gedichten voorgelezen en het hele concert werd liefde en gevoel van samenleven met onze publiek gedeeld. Muziek is één grote universele taal. Ik en andere jonge talenten samen met top musici proberen wereld in vrede te brengen. Jonge talenten zijn van harte welkom om mee te spelen of iets zelf uitvoeren, zoals tijdens vorige thuisconcert. Vrede begint van jou zelf, je deelt het me met je beurt, met jong en oud, met artiesten en bezoekers uit andere langen en hopelijk krijgen wij steeds meer jongeren bij onze thuisconcerten. Aanwezigheid van jong publiek geeft mij enorme gevoel van verantwoording voor klassieke muziek, die ik zorgvuldig voor mijn concerten uitzoek en uitvoer zo dat breed publiek steeds mee interesse daarin krijgt. Iedereen is van harte welkom op mijn exclusieve thuisconcerten op de Dr. Kortmannweg 21 Venray. De concertenserie "Make my dream" heeft dezelfde naam als de titel van de documentaire over mij, die het Campusdoc filmfestival van 2013 won. Het thema van die documentaire was o.a. het realiseren van de concertzaal in Venray. Omdat de concertzaal van Stichting Stemvork voor jonge toptalenten en hun publiek nog niet afgewerkt ben al actief bezig met realisatie van mijn droom voor internationale jonge artiesten. Ik hoop uiteraard op een goede opkomst, zeker tijdens mijn concert op 3 april! Uw aanmelding voor het concert zien wij graag zo vroeg mogelijk, uiterlijk op 1 april 2016 via kamerton@wxs.nl”.

  Elena Bazhenova is afgestudeerd aan de Russische prominente Gnessin Staatsacademie voor Muziek. Zij heeft jarenlang met het ensemble «Russian Song» onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan opgetreden. Anita van der Velden-Rynkiewicz is afgestudeerd aan de Poolse Music Academy Lodz. Zij was een Solovocaliste bij Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz.

  De thuisconcerten vinden iedere eerste zondag van de maand plaats en worden gehouden op de prachtige Steinway vleugel van Rangel.

  De concerten beginnen om 13.00 (bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert).

  Kosten p.p.: 20 euro, incl. consumptie, Prosecco enz.

  Voor kinderen een speciale lage prijs 5 euro.

  Meer informatie is te vinden op www.rangel.nl (o.a. over  andere concerten en de crowdfunding campagne voor concertzaal "Studio Rangel" voor jonge topmusici van Stichting Stemvork)
  Contactpersoon: Oksana Titova kamerton@wxs.nl  t. 06 53 42 71 23

  www.rangel.nl

  www.stemvorkvenray.nl

 • Queens Lounge ss Rotterdam

  Op 20 maart uitvoering van het 3de deel uit de 6de symfonie van Tchaikovsky 3 (4 handen) bij Classic Young Masters Laureaten concert in Queens Lounge ss Rotterdam

 • Dorpskerk om 20:00

  Op 18 maart uitvoering van eerste ballade van Chopin en het 3de deel uit de 6de symfonie van Tchaikovsky 3 (4 handen) in Capelle a/d IJssel Dorpskerk 

 • met orkest en solo

  Op 20 December Kerstconcert in Overloon om 19:30. Rangel zal met het orkest spelen o.a. zijn eigen compositie “Hymne voor vrede” voor piano met orkest en solostukken. Kaarten zijn te koop à 8 euro bij Bakkerij Degen (Overloon), Salon Toine (Overloon), Kapper Karen (Venray) en www.fanfarevriendenkring.nl  (online bestellen)  https://www.youtube.com/watch?v=I4SQwzuHeRs

 • in het Kasteel de Wittenburg in Wassenaar

  Kaartjes voor het concert Light Classic Event van Rangel met Remko Harms op 30 oktober in het Kasteel Kasteel de Wittenburg in Wassenaar zijn verkrijgbaar via http://ironladygroup.nl/become-our-model-4/

  Remko Harms en Rangel Silaev nemen jullie mee op een indrukwekkende muzikale reis, zij combineren op unieke wijze hun talent en de wereld van klassieke- en lichte muziek. Wij zouden het fantastisch vinden als jullie op 30 oktober erbij zijn.

 • om 12:30 in Nieuwe Kerk

  Op 17 September om 12:30  concert in Nieuwe Kerk in  Den Haag georganiseerd door het Prinses Christina Concours.  

 • Rotterdam Aanvang 17.30 uur

  Op woensdag 26 augustus is er van 17.30-18.30 uur in aanloop naar
  het OVG Veerhavenconcert een intiem pianoconcert met een zeer bevlogen jont talent.
  Sociëteit De Maas is gastheer van het pianoconcert; zij stellen de balroom met vleugel ter beschikking en bij mooi weer wordt de vleugel op het terras aan de Maaszijde geplaatst. Classic Young Masters heeft de 15-jarige zeer getalenteerde pianist Rangel Silaev voor ons gecontracteerd.
  Aanvang 17.30 uur 
  Aangezien er een limiet is aan het beschikbare aantal plaatsen in de Societeit de Maas, is reservering noodzakelijk.
  De Societeit biedt (tegen betaling) culinaire mogelijkheden.
  Aanmelding via Elsa de winter: e-mail: krzv@de-maas.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 • aanvang 14:00

  Op 19 Juli om 14:00 uur het soloconcert van Rangel in de Hermitage te Amsterdam.   Het concert is alleen toegankelijk op vertoon van een geldig kaartje voor de tentoonstelling "Alexander, Napoleon & Joséphine, een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage"   (gratis met Museumkaart, € 15).

 • aanvang om 19.30

  Op 21 juni soloconcert van Rangel in Koepelkerk (Brinklaan 42 te Bussum), aanvang om 19.30:
  Kaarten à €10,-- (kinderen tot 18 jaar gratis) via www.orgelkoepelkerk.nl ('uw bestelling') en aan de kerk voorafgaande aan het concert.

   

 • Leiden 24 en 25 mei

  24 en 25 mei 2015    Leiden

 • soloconcert aanvang om 11:00

  Op 12 april 2015 soloconcert van Rangel in Theater De Tuin in Leusden, aanvang om 11:00, zie informatie op http://www.detuininleusden.nl/agenda/de-muziektuin/pianoconcert-met-rangel-silaev

 • solo concert in ’s-Gravenvoeren /België

  Op 14 december 2014 soloconcert van Rangel in ’s-Gravenvoeren (België), aanvang om 15:00, zie informatie op http://users.skynet.be/muziekschuur/20141214/index.htm

 • Doopszinde kerk om 15:00.

  Op 23 november 2014 soloconcert van Rangel in de Doopszinde kerk in Wormerveer, aanvang om 15:00.

 • Schaffelaartheater op de transparante vleugel van Pianova
  Op 18 oktober Pro Light Concert van Rangel in het Schaffelaartheater te Barneveld op de nieuwe transparante vleugel van Pianova uit Voorthuizen. De vleugel heeft ingebouwde led verlichting en DMX.

 • serie concerten in Art Gallery

  Op 14 september wordt een serie concerten in Art Gallery bij World Trade Center te Rotterdam gestart. Met het concert van Rangel om 11 uur begint een serie concerten.

 • uitvoering Rhapsody in Blue met LBM

  Op 07 september 2014 uitvoering Rhapsody in Blue met LBM tijdens Venlo Viva Classic Live op de Oude Markt Theater De Maaspoort om 16:3

 • benefietconcert van Rangel

   20 juni 2014 Het benefietconcert van Rangel voor het goede doel (Fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, hier zie artikel) in Venray, waar voor een ziek meisje geld werd verzameld

 • concert van Classic Young Masters.

  15 juni 2014 Optreden in het concert bij Wereld Museum te Rotterdam van Classic Young Masters.

 • soloconcert voor Cultuurkring in Wittem

  Op 23 maart 2014: soloconcert voor Cultuurkring in Wittem

 • optreden voor Hour of Power Rotterdam Laurenskerk

  Optredens in de grote kerken tijdens Bobby Schuller Tour 2014 voor Hour of Power
  11.03.2014 Rotterdam (Laurenskerk)
  12.03.2014 Arnhem (Eusebiuskerk)
  13.03.2014 Groningen (Martinikerk)
   

 • Theater Zutphen

  Concert van Rangel in Theater Zutphen

 • Zonnewende in Moergestel concert Classic Young Masters

  16-02-2014    CYM (Classic Young Masters )  in Zonnewende in Moergestel / aanvang 14.00

 • concert YMA in Mierlo

  concert YMA (Tilburg) in Mierlo

 • Solo-concert in Kruiskerk te Huizen

   Rangel’s  concert in Kruiskerk in Huizen with “Huizen Zingt” 

 • optreden met Jan Vayne in het Cruise Terminal Rotterdam

   Op 15 november 2013 het optreden van Rangel met Jan Vayne in het Cruise Terminal (Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam)

 • tijdens de Meesterproef 2013 De Doelen

  Op 3 november 2013 uitvoering van paar stukken tijdens de Meesterproef 2013 van het Concours Classic Young Masters bij De Doelen. Rangel is uitgenodigd als de winnaar van de Meesterprof van vorige jaar (Schouwburgplein 50 3012 CL Rotterdam).

 • concert in Hermitage te Amsterdam

   Op 30 oktober 2013 concert van Rangel in Hermitage te Amsterdam

   

 • Solo-concert Wormerveer , Zaanweg 57

  Op 27 oktober 2013 concert van Rangel in Wormerveer (Zaanweg 57) 

 • Kasteel Aerwinkel

  Rangel's Soloconcert in Kasteel Aerwinkel te Posterholt

 • Slotconcert ‘Jong Talent uit de Lage Landen’
     Zaterdagmiddag 24 augustus 2013, 14.30 uur, St.-Andrieskerk, Antwerpen. Op het programma prijken namen van o.a. Bach, Brahms, Debussy, Liszt, Prokofjev en Rachmaninov e.v. a.
   
 • 14de pianoconcert van W.A.Mozart

  Schiermonnikoog    Rangel heeft op 31.07.2013 het 14de pianoconcert van W.A.Mozart (allegro vivace) met  Haydn Jeugd Strijkorkest onder leiding van dirigent Jan-Ype Nota in de Ontmoetingskerk op Schiermonnikoog uitgevoerd, zie http://youtu.be/2HVWCc0v_fo

  "Twee jeugdorkesten van topklasse uit Nederland en Duitsland komen tijdens het festival samen en werken aan het verwezenlijken van dit prachtige programma. Van het resultaat kunt u vanavond genieten.
  De nog zeer jonge pianist Rangel Silaev, vorig jaar laureaat van het Peter de Grote Festival, zal de solopartij van Mozart’s pianoconcert KV 449 voor zijn rekening nemen
  ."

 • Rangel's concert in het Boterkerk in Oirschot

  Op 2 juni om 12 uur het concert van Rangel in het Boterkerk in Oirschot (adres: Vrijthof 3 5688 AE Oirschot)

 • Concert met orkest Luxor theater te Rotterdam

  Op 21 april 2013 een uitvoering met orkest de Neue Philharmonie Westfalen (een van de grootste symfonieorkesten uit Duitsland) onder leiding van de Nederlandse dirigent Hans Leenders van Rachmaninov concert no.2 deel 2 in de Nieuwe Luxor theater te Rotterdam op het concert Russische vuurwerk. Zie http://www.pioneersinculture.nl/production.php

 • Soloconcert in Schouwburg te Tilburg

  http://www.vriendentheaterstilburg.nl/terugblik/1361794347898

 • ongetiteld